Aan de rand van het Groesbeekse bos ligt imkerij  “De Bosrand”.

In deze prachtige omgeving kunnen bijen het hele jaar door hun voedsel (nectar) vinden.

In het voorjaar halen ze voedsel uit voorjaarsbloeier, zoals wilgen, bollen en fruitbomen. Gedurende de voorzomer zijn inheemse (wilde) en uitheemse planten een bron van voedsel en tijdens de nazomer zorgen bramenstruiken en heideplanten voor voldoende voedsel.
Verder “snoepen” de bijen het gehele jaar van verschillende boomsoorten. De voornaamste zijn de acacia, de linde en de kastanjeboom. 

Al onze producten zijn 100% puur natuur, er zijn dus geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Om het milieu zo min mogelijk te belasten wordt er alleen gebruik gemaakt van milieu vriendelijke producten en wordt er gerecycled. Als het nodig is om ziektes te voorkomen/bestrijden, dan gebeurt dit met een milieu vriendelijk middel. 

Onze producten worden met veel zorg geleverd aan tal van vaste klanten, waaronder restaurants en leveranciers in de omgeving, zoals: pannenkoekhuis de Ottenhoff te Groesbeek, het Hoogstraatje te Nijmegen en de Duivelsberg in Berg en dal. Maar regelmatig komen voorbijgangers, net terug van een bos wandeling, naar de imkerij.

Bij imkerij “de Bosrand” vindt u veel informatie in de vorm van boeken, folders en maandbladen, en heerlijke en leuke recepten. Heeft u vragen of kunt u iets niet vinden dan kunt u terecht bij de imker.
Kijk ook op  

Imkerij “De Bosrand” is geen beroepsmatig bedrijf. Er zijn dus geen vaste openingstijden. Wilt u er zeker van zijn dat u niet voor een gesloten deur komt te staan, informeer dan even per telefoon of maak een afspraak.  

Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën, suggesties en/of wensen laat het ons dan weten.  

E-mail: imkerij@debosrand.net

Copyright 2001-2012     Imkerij "de Bosrand"     Binnenveld 37     6562 ZW      Groesbeek